Apoteket och deras produkter

Användning av kompletterande och alternativ medicin (CAM), inklusive vitaminer, mineraler, örter och andra kosttillskott, är utbredd i USA (allt från 24% i latinamerikaner till 50% i amerikanska indianer). Apotekare är en tillgänglig källa för hälsoinformation, men lite är känt om deras användning av CAM-produkter och till vem de skulle rekommendera dessa produkter, läs mer om apoteket här.

Metoder

apoteket

En tvärsnittsundersökning skickades via e-post till apotekare med tillstånd i en stat i USA 2015. Undersökningen omfattade artiklar om deras användning av 10 vitaminer och mineraler och 21 växtbaserade eller andra kosttillskott samt skäl för användning, villkor som används för att behandla, om de skulle rekommendera produkten till patienter, familj eller vänner, deras uppfattning om CAM-säkerhet och effektivitet och fyra demografiska frågor. Beskrivande statistik användes för att sammanfatta data, och ett chi-kvadrat-test användes för att bestämma skillnader mellan farmaceuters användning av vitaminer / mineraler och örter / andra kosttillskott. A a priori alfa-nivån var 0,05.

Resultat

Totalt 639 apotekare slutförde undersökningen. Kvinnliga apotekare använde vitaminer / mineraler ( p  = 0,031) och örter / andra ( p  = 0,039) mer än manliga farmaceuter. Äldre apotekare använde örter mer än yngre apotekare ( p  <0,001). 59 procent tyckte att kosttillskott i undersökningen var säkra medan 32% rapporterade att de var effektiva. Sjuttioåtta procent av respondenterna rapporterade att de använde någon vitamin- eller mineralprodukt jämfört med 42% som rapporterade att de använde något växtbaserat eller annat kosttillskott. Vanliga produkter inkluderade: multivitaminer (91%), vitamin C (71%), fiskolja (65%), probiotika (53%) och fiber (53%). Den vanligaste orsaken till användning var allmän hälsa och välbefinnande (17–90%). Apotekare rekommenderar oftast fiber / psyllium (94%) och kalcium (90%) till patienter, familj och vänner.

Slutsatser

Apotekare i denna undersökning använde selektivt vitaminer, mineraler, örter och andra kosttillskott och rekommenderade några av de vanligaste produkterna till patienter, familj och vänner. Detta är värdefull information med tanke på att apotekare är vårdpersonal i frontlinjen som kan bli ombedd att ge råd om dessa produkter.

Intervju med apotek

I en intervju med Pharmacy Times ® sa Claire Morton Reynolds, MBA, seniorbranschanalytiker för Nutrition Business Journal (NBJ) att homeopatisk medicin, även känd som kosttillskott, kan vara en bransch att titta på i apotekshyllorna.

Tillväxten av dessa produkter 2018 representerade 6% av den homeopatiska läkemedelsindustrin på 46 miljarder dollar, som inkluderar produkter som vitaminer, örter och växter, proteinpulver och andra kosttillskott för sport, mineraler och specialkategorier, såsom probiotika, fiskoljor och kollagen. “Som publikationen i branschen som spårar den tillväxten är vi verkligen nöjda med marknadens spår just nu”, säger Morton Reynolds, som hanterar NBJ: s data och insikter med främst fokus på naturlig och ekologisk mat och dryck, kosttillskott, och personlig vård.

Lågt Testosteron – Prova tillskott och tabletter för män som Maxulin

Hormoner spelar en viktig roll i din allmänna hälsa i alla stadier av livet. Testosteronnivåerna hos män börjar minska stadigt runt 40 års ålder. Ofta kallas manlig menopaus, andropaus eller Testo Ultra med bäst pris i Sverige eller testo max, den här gången i en mans liv kan resultera i ett antal obekväma symtom inklusive:

 • Låg sexlust
 • Minskad muskelmassa
 • Minskad styrka
 • Trötthet
 • Håravfall
 • Erektil dysfunktion
 • Osteoporos
 • Värmevallningar
 • Nattsvettningar
 • Hjärtsjukdom
 • Sömnlöshet
 • Depression och ångest

Dessa symtom kan vara oroande för män, men den goda nyheten är att de kan svara positivt på manlig hormonersättningsterapi. Faktum är att många män kan dra nytta av testosteron tabletter eller prova tillskott som Maxulin info, för att bekämpa vanliga hälsoproblem, du kan läsa mer om testosteron tillskott för män.

Undersökning av NBJ

NBJ undersöker för närvarande vad Morton Reynolds kallar ”dagens förhållanden” eller moderna förhållanden unika för 2019 som fungerar som detaljhandelsmöjligheter. Dessa inkluderar sömnstöd, kognitiv hälsa, syn och ögons hälsa, matsmältning och tarmhälsa, inflammation och förkylning, influensa och immunitet.

Morton Reynolds nämnde hjärna- och ögonhälsa som två särskilda tillväxtområden att titta på, och förklarade att dessa tidigare var Baby Boomer-kategorier som fokuserade på att förhindra ytterligare försämring; emellertid välkomnar de nu en publik i Millennial-generationen. Nootropics, eller “hjärnhackande” läkemedel, upplevde en tillväxt på 7,1% 2018 i en bransch värt 869 miljoner dollar. För ögons hälsa är tillväxten 6,9% av en industri på 694 miljoner dollar.

“Inom hjärnhälsan nu har du den åldrande befolkningen fortfarande intresserad, men produkter som nootropics och den hjärnhackning som kommer ut ur Silicon Valley, vinner intressen i tusenårsgenerationen som helhet för att optimera deras hjärnhälsa. [På ögonsjukdomssidan, med oro för blå ljusskärmar, yngre befolkningar och till och med oro för barn som utsätts för blått ljus. Vi ser mycket tillväxt och fart i innovation kring det, säger Morton Reynolds.