Att vara en manlig man

Varför ska en ung man lyssna på en gammal kille om det bästa sättet att bli en man? Eftersom den typiska tonåringen ännu inte kan se en framtid de närmaste månaderna. Det är inte ett teckenfel, men det faktum att tonåringarnas hjärnor ännu inte har mognat. Den pre-fontala cortex (PFC) utvecklas inte helt hos de flesta förrän de är tjugofyra år gamla. Ändå är PFC ansvarig för att reglera humör, uppmärksamhetsintervall, impulskontroll och förmågan att planera framåt och förstå konsekvenserna av ens handlingar. Under tiden är det upp till de vuxna att vägleda dem genom att visa dem möjliga konsekvenser – bra och dåligt – av deras beteende. Med det i åtanke, här är även en annan guide för att bli en manligare man.

manlig man

1. Lär dig vem du är som en individ.

Att räkna ut vem du är, vad du bryr dig om, vad du tror på och vad du står för är den viktigaste – och svåraste – utmaningen att bli man. Vi är alla uppvuxna med människor som berättar vad vi ska tänka, hur vi ska agera och vad vi ska säga. Ibland är dessa föräldrar, lärare, ministrar och andra så kallade myndigheter. Ibland är de våra vänner och kamrater. För det mesta, med tanke på valet, söker vi den enklaste vägen, vägen med minst motstånd. Vi går för att komma överens. Ibland är det okej. Men det är de fall då du väljer en annan väg som verkligen kan definiera dig som en individ. Det viktiga är att du fattar dessa beslut för dig själv – inte trots trots myndighetens siffror, eller på grund av grupptryck, eller ens av rädsla för att förlora någon

2. Stå upp för dig själv och din övertygelse.

Den brittiska statsmannen Edmund Burke sa en gång: “Det enda som är nödvändigt för att det onda vinner är att goda män inte gör någonting.” Det är ett av mina favoritcitat eftersom det påminner mig om att det inte räcker med höga ideal och övertygelser, du måste ibland faktiskt stiga av soffan och försvara dessa övertygelser. Detta är särskilt svårt när du hänger med dina vänner och alla uttrycker en åsikt som är motsatsen till dina. Eftersom du är överträffad är det lätt för dem att förlora din åsikt. Var stark. Försvara dina åsikter och åsikter. Om du tycker att det är fel att vara rasistisk men någon i din grupp säger något rasistiskt (eller sexistiskt, antisemitiskt eller antim Gay), så berätta för dem att du inte håller med och att du inte tycker att de borde göra sådant uttalanden. Det är så dessa muntliga mobbarna slutligen besegras. Ännu viktigare är att du känner dig stolt över att du tog ställning. De stunder du inte gör något kommer att spöka dig länge.

3. Undvik en fysisk kamp – om du kan.

Du tänker förmodligen, “Det är lätt för dig att säga, Kareem. Du är 7’1” så ingen vill röra dig. “Det var inte alltid sant. När jag var en ung pojke blev jag mobbad. Och min pappa var en polis, så det gjorde det ännu mer pinsamt. Senare i livet tog jag upp kampsport och tränade till och med min goda vän Bruce Lee. Det är därför du kan lita på mig när jag säger att slåss nästan alltid är ett misstag Det finns ett kinesiskt ordspråk som säger: “Mannen som kastar den första stansen har tappat argumentet.” Det betyder att när ett argument förvandlas till en kamp, ​​beror det på att den som startar kampen inser att han inte är smart nog att vinna muntligt , så han vänder sig till våld. Det är alltid den dumaste killen som vänder sig till våld.

Vad gör du om någon hotar dig med våld? Du går bort, till och med springer vid behov. Även om du är ganska säker på att du kan ta honom. Dåliga saker kan hända i en kamp, ​​även om ingen menar dem. Någon kan ta ett oväntat fall och knäcka upp huvudet. Tänder kan slås ut. Ansiktsben kan vara knäckta. Och allt gråt senare om hur “det var en olycka!” kommer inte att ändra det.

4. Spela en lagsport.

Jag är allt för individuella sporter – som jag nämnde gjorde jag kampsport i många år och även yoga. (Tror inte att det är en sport? Prova det!) Men att spela på ett lag lär dig hur du interagerar med andra, anpassar dig till olika personligheter, arbetar tillsammans som ett lag, är generös och många andra karaktärsbyggande drag. Den coola delen är att du inte behöver gå med i ett organiserat team; du kan bara gå ner till lekplatsen eller öppna gymmet och spela pick-up basket eller volleyboll.

5. Välj dina vänner av rätt skäl.

Goda vänner kan se dig genom många av de tuffa delarna av att växa upp. Men dåliga vänner kan faktiskt vara orsaken till några av dessa tuffa delar. Häng inte med barnen bara för att göra dina föräldrar förbannade eller försök att vara något du inte är. Du slösar mycket av din ungdom på det sättet – och missar några meningsfulla vänskap.

6. Bekämpa din rädsla för det okända.

Vi har alla en tendens att hata det vi inte förstår, oavsett om det kommer i form av olika livsmedel, olika kulturer eller olika idéer. Det fanns en Yale-studie där forskare undersökte hjärnan hos människor när de presenterades med bevis för att en åsikt de höll var fel. MRT visade att när dessa människor omedelbart avvisade de nya bevisen, släppte deras hjärnor en beroendeframkallande kemikalie som fick dem att må bra. På det sättet uppmuntrar våra egna kroppar faktiskt vår okunnighet och rädsla. Bekämpa den impulsen. Att bli man innebär att växa, lära sig och förstå – att inte slå under en filt med en handfull tröstande uppfattningar.

7. Lyssna på råd.

Oavsett problem och tvivel du står inför, miljarder killar innan du har gått igenom samma sak. Din pappa vet förmodligen exakt hur du mår mest av tiden eftersom han kan komma ihåg samma smärta och ångest. Att lyssna på människors råd betyder inte alltid att man tar det. Du måste bestämma vilket råd som passar dig. Men det kan vara en bra idé att samla in några offert från de som kom före dig så att du kan hänvisa till dem när du behöver.

Jag kommer att komma igång med en av mina favoriter från filosofen George Santayana: “De som inte kan komma ihåg det förflutna är dömda att upprepa det.” Det betyder att om du inte lär dig av andras och dig självs upplevelser, kommer du att göra samma misstag om och om igen. Så när någon ger dig råd, avvisa det inte bara för att de är äldre än dig.

8. Var politiskt medveten.

En tydlig skillnad mellan barn och vuxna är en medvetenhet om ditt samhälle utanför din vänner och familj. Världen förändras ständigt. Oavsett om det förändras till det bättre eller det sämre beror på handlingarna från de som är villiga att engagera sig. Barn som inte vet något om sin värld försöker dölja den genom att säga: “Jag bryr mig inte riktigt. Det påverkar inte mig.” Men det bekräftar bara att de vill vara barn och att vuxna ska säga dem vad de ska göra och tänka. En del av att vara man är att informeras så att du är beredd att ta en aktiv och ansvarsfull plats i ditt samhälle. Läs tidningar, tidskrifter, se nyheterna. Diskutera dessa ämnen med dina vänner, men respektera alltid varandras åsikter.

9. Tänk på dina sätt.

När du är ett barn som får höra ordentligt skaka hand, hålla armbågarna från bordet eller fråga gästerna om de vill ha en drink, det verkar som en massa dumma och godtyckliga regler. Något av det är det. Men en del av att bli man är insikten att det inte spelar någon roll om reglerna för maner är vettiga eller inte. Det som är viktigt är effekten av att följa dessa regler: människor uppskattar den ansträngning och respekt som visas dem. I sin tur kommer de att visa dig respekt.

Öka testosteron med kost, tillskott, tabletter och träning!

Hos män inkluderar testosteron funktioner regleringen av libido, benmassa och muskelmassa samt produktion av spermier. Hos kvinnor hjälper testosteron till att växa och upprätthålla kvinnlig reproduktionsvävnad och benmassa. Normala mängder testosteron är viktiga för hälsan. (Men för mycket kan orsaka flera problem, inklusive problem med fertilitet och en ökad risk för vissa typer av cancer.) Du bör som man ändå ha mer testosteron i kroppen än som kvinna, vilket du främst och mest naturligt uppnår med bra kost, träning och ibland även så kallade testosteron tillskott som du kan läsa om här. Det finns även testosteron tabletter som kan skrivas ut av läkare om du lider av sjukdom så som brist på testosteron.

Att öka testosteron är viktigt redan i tidig ålder för att utvecklas till en man. Det är svårt för alla tonårspojkar med turboladdade ämnesomsättningar att förstå att deras kroppar inte alltid kommer att avdunsta massorna av oljiga kalorier de konsumerar. De kan äta en pizza och ett badkar med glass och sedan springa tre mil.

De kan inte föreställa sig att det någonsin kommer att förändras, även om du visar dem foton av sina mager pappor som tonåringar och de tittar på potbellies som på mirakulöst sätt har dykt upp senare. Men att äta något hälsosamt och upprätthålla ett träningsprogram hjälper inte bara att bekämpa sjukdomar och åldrande, de kommer också att hjälpa till att säkerställa en aktiv livsstil under många år. Med andra ord, kroppen är som alla maskiner: Den kan köra bra när den är ny, men efter flera års försummelse kommer den att sakta ner och så småningom bryta ner. Då är du den som surrar på soffan medan dina kamrater spelar pick-upboll på gymmet, läs mer här om du vill börja träna.