Kosttillskott i framtiden

Hur är det att helt respektabla folkhälsoinitiativ “bäst i test“, som vacciner och vattenfluoridering, ger upphov till misstankar och konspirationsteorier, medan en hel bransch som berättar för oss falskheter för att ta våra pengar får ett frikort?

Kosttillskott och tabletter för testosteron! Var är upprördheten?

kosttillskott

Varje år spenderar amerikanerna ungefär $ 35 miljarder dollar på vitaminer, mineraler, botaniska ämnen och olika andra ämnen som utrådas som hälsotillskott som tabletter för testosteron men som oftast inte gör någonting alls. Ingenting alls!

Kan hela kategorin verkligen bara vara en rip-off? Jag vände mig till National Institutes of Health. Jag pratade med Carol Haggans , en vetenskaplig och hälsokommunikationskonsult med Office of Dietary Supplements, om vitaminer och mineraler, och med Craig Hopp , biträdande chef för National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH), om botaniska och andra typer av kosttillskott.

Vilka kosttillskott som Testomax och Testo-ultra ger en boost?

Här är vad regeringens kostriktlinjer verkligen borde säga, det är främst Testo-Ultra på denna sida eller Testomax.

“Det är en kort lista”, sa Hopp till mig. ”Ingefära för illamående, pepparmynta för magbesvär, melatonin för sömnstörningar. Och fiskolja verkar visa ett visst löfte för hjärt-kärlsjukdomar, även om en del av uppgifterna är motstridiga. ” Han fortsatte med att lista några av de tillskott som inte visat fördelar i NCCIH-prövningar: gurkmeja, johannesört, ginkgo, echinacea men du kan även läsa mer om andra ingredienser och innehåll på denna sida.

vitamin- och mineralsidan från apoteket påpekade Haggans ett par vinster. Folsyra minskar risken för fostrets neuralrörsdefekter, och det rekommenderas allmänt för kvinnor som kan bli gravida. Vitamin B12 i mat absorberas ibland dåligt, sa hon till mig, och kosttillskott kan hjälpa människor över 50 år (och veganer, eftersom B12 kommer från animaliska produkter som ger en boost). Sedan finns det ett kombinationstillskott som kan bromsa utvecklingen av makuladegeneration. Det är också möjligt att en daglig multivitaminkan minska en viss sjukdomsrisk.

Näring, biverkningar och innehåll i Maxulin omdöme & test

Utöver detta kan kosttillskott som Maxulin omdöme och test hjälpa till att fylla i ett näringsämnesgap om du inte får tillräckligt med magnesium i din kost, men vi har inte mycket övertygande bevis på att användning av kosttillskott för att göra det förbättrar hälsoresultaten. (Jag pratar om USA här. I utvecklingsländerna, där brister är vanliga, spelar kosttillskott en annan roll.)

Jag kollade också in med Andrea Wong, senior vice president för vetenskapliga och regulatoriska frågor för Council for Responsible Nutrition, en tilläggsindustrigrupp. Hon nämnde några av samma fördelar och tillade att Food and Drug Administration tillåter ett hälsopåstående på kalcium, eller en kombination av kalcium och D-vitamin, för att minska risken för benskörhet och biverkningar av tillskott.

Vi tog en nutritionist shopping för att hitta rimliga alternativ till effekt

Det täcker det icke-kontroversiella territoriet, där både industrin och oberoende forskare är överens om att det finns åtminstone några bevis på fördelar. Om du har en favorit – niacin? vitlök? – du kan försöka göra ärendet. (Om du vill undersöka ditt val av tillägg är ett bra ställe att börja med faktablad från NIH .) Den här kolumnen är uppenbarligen för kort för att bedöma varenda en, men Hopps bedömning står: Det är en kort lista på tillskott och dess effekt.