Odla ett tjockare skägg

Först och främst vill vi säga gratulerar till att ha gjort det till den här episka skäggväxtguiden! Oavsett om du har ett skägg eller inte, har du tagit de första stegen för att vara en del av denna fantastiska gemenskap!

Även om du inte behöver någon anledning att börja odla ett skägg, kan du göra det för välgörenhet som ovember vara en bra utgångspunkt om du känner dig tvungen att förklara dig själv. Gör det åtagandet att odla ett skägg idag, ge det tid och börja bara växa!

skägg

Hormoner och testosteron

Att odla ett skägg beror på dina hormoner, speciellt testosteron och dihydrotestosteron (eller DHT). Regelbundet testosteron omvandlas till det mer potenta androgenhormonet DHT. Mängden DHT du har i ditt reproduktionssystem påverkar direkt ditt skägg och hårväxtmönster. Män med högre nivåer av testosteron och DHT kommer vanligtvis att ha betydligt mer ansiktshår än män med lägre nivåer. Om din kropp är genetiskt benägen att vara känslig för dessa hormoner, kommer du sannolikt att växa ett skägg vid en tidigare ålder än andra.

I den andra änden av spektrumet har killar med lägre DHT-nivåer en bättre chans att hålla huvudet. Med det sagt, bara för att du är i 20-talet och fortfarande har ett fläckigt skägg, betyder det inte nödvändigtvis att du har låga hormonnivåer. Det handlar om din kropps känslighet för dessa hormoner och inte de inställda värdena på dem.

Eftersom testosteron förekommer naturligt i kroppen betyder det att det finns sätt att öka det utan tillskott. Att lyfta vikter och träna är en enorm faktor i det, och vi kommer att komma in på de bästa träningarna du kan göra senare. Tillsammans med att träna, kommer du att få massor av kolhydrater, proteiner och den goda typen av fetter i kroppen. Detta ökar din energinivå, metabolism och hjälper till med testosteronproduktion. Att få gott om vila och minska stressen kommer att hålla din kropp frisk och redo att växa också ett skägg. Så låt oss dyka djupare i allt detta!

Bra mat för ett friskt skägg

Förhållandet mellan skägghälsa och kroppshälsa är nära. Om du har en välbalanserad och hälsosam kost, kommer du inte bara att skörda fördelarna, men ditt skägg har en mycket bättre chans att blomstra. För att verkligen vara i toppform måste du hålla ett öga på dessa livsmedel som främjar ett friskt skägg:

  • Sötpotatis – Högt i Betakaroten hjälper detta med celltillväxten i ditt skägg. Vad som händer är att Betakaroten omvandlas till vitamin A och detta kommer att leda till mer celltillväxt inom hårstrån på skägget.
  • Ostron – En av de bästa källorna till zink. Zink är ett viktigt mineral som hjälper cellerna som är konstruerade för att bygga hår. Ostron är också en bra proteinkälla.
  • Ägg – Rika på protein, ägg erbjuder en allvarlig smell för pengarna. De är en naturlig källa till biotin, som är känd för att stärka håret och är ett välkänt tillskott som främjar skäggstillväxt. Ägg innehåller också många mineraler i dem som järn, kalcium och zink.
  • Spenat – Spenat är rikt på kalcium, järn, magnesium, protein och kalium, alla viktiga faktorer för att ha en sund skäggstillväxt. Det är fantastiskt rått, sauterat och fungerar till och med bra i smoothies om du vill prova att blanda det med andra matkällor.
  • Lever – Detta djurorgan är syltfullt med protein, järn och biotin.
  • Kanel – Kanel uppmuntrar flödet av syre till hårsäckarna. Lite går långt när du lägger till det i maten. Kasta den i havremjöl, proteinshakes och andra rätter där sötma önskas.

Bästa övningar för skäggtillväxt och att öka testosteron

Ditt skägg är små döda bitar som växer ur ditt ansikte. Det kan ha låtit som en konstig främmande skit en sekund, men bara lita på mig, det är coolt. Det är ett direkt resultat av de hormoner som din kropp producerar, speciellt testosteron och därefter DHT. Ju mer testosteron du skapar, desto mer DHT kommer du att ha, och desto mer troligt är det att ditt skägg kommer att växa in. Vi har sammanställt några bra tips med hjälp av en artikel från Art of Maneness som handlar om manlighet och att vara en manlig man!

För att naturligt öka ditt testosteron måste du sova mycket, men bara lite mer än det nationella genomsnittet. Så var som helst mellan 7-10 timmar per natt kommer du att göra mycket bra. De flesta testosteroner produceras under REM-sömn, så mer sömn = mer testosteron. Förutom att sova mer, vill du se till att du äter tillräckligt också. Kostholdiga dieter kan ta en stor avgift på ditt reproduktionssystem och bromsa din testosteronproduktion. För att bekämpa detta, överväga att ta några snacks med dig hela dagen och äta lite mer än du tror att du behöver.

Nu till själva övningarna! Fokusera på motståndsträning. Det har gjorts massor av studier som har visat att den här typen av träning stimulerar produktion av testosteron, och till och med ökar aktiviteten hos androgenreceptorer för att absorbera den ännu mer. I själva verket är det att ha en kroppsfettandel på 8-14% perfekt för att få massor av testosteron. Men om du är över är det helt bra också. Gå in i gymmet (eller stanna i ditt garage, eller var du än är mest bekväm) och rör dig bara runt hantlarna. Genom att lyfta vikter och utmana dig själv ökar du testosteronet . Gör ditt bästa för att hålla fast vid det. Du kan också med fördel ta hjälp av tillskott och naturliga testosteron tabletter, läs mer om det här.

Odla ett tjockare skägg

En av de vanligaste frågorna som vi ställs är: “Hur gör jag mitt skägg tjockare eller fullare?” Tja, våra förslag baseras normalt på att maximera ditt eget skäggs genetik. Du gör det genom att öka ditt naturliga testosteron – vilket innebär att du äter rätt, tränar och lyfter vikter, tar lämpliga tillskott som biotin och fiskolja, sänker din stress och andra skär ned dåliga vanor . Kolla in ovanstående avsnitt för några tips och tricks för att öka testosteron och rätt mat att äta.

Om du absolut har maximerat ditt skäggstillväxtpotential och du är i 30-talet, kan du kanske börja överväga alternativ som hjälper dig att få ett mer tjockare skägg. Du har ganska mycket två alternativ, ett är att ta minoxidil (aka Rogaine) eller få hårimplantat, läs även mer om håravfall hos män.

Odla det snabbare!

Låt oss inse det, vi har alla övervakat klockan, våra klockor och kalenderdagarna går medan vi försöker växa ett skägg. Raka ditt skägg får ALDRIG det att växa tillbaka snabbare eller tjockare – det är en urban legend. Förmågan att odla ett fullständigt skägg är något som de flesta män, både skägg och de som rakar regelbundet, begär. Huruvida de faktiskt agerar efter denna önskan är en helt annan berättelse, men oavsett, de flesta män vill veta om de kunde växa ett tjockt och tätt skägg om de så önskar. I verkligheten är skägg nästan aldrig perfekt. Även om vi alla önskar att våra skägg var perfekt fördelade och bördiga tillräckligt där du inte kan se ansiktshuden nedan, är dessa önskningar helt enkelt inte en verklighet för de flesta skäggmän.

Med det sagt finns det några sätt att växa ett fullständigt skägg snabbare. Vi kan säga under god myndighet att detta kan uppnås på så lite som trettio dagar med dessa tips. Det kommer inte att konsumeras något drycker eller någon form av rituell offring krävs. Vad dessa steg kommer att göra är att hjälpa dig att sköta ett fylligare och friskare skägg, tillsammans med en mer säker dig.