Att höja & öka testosteron naturligt med kosttillskott

Att höja och öka testosteron naturligt med kosttillskott i kroppen kan gynna alla män efter 30 års ålder, då börjar testosteronnivåerna naturligt sett att minska. Detta sker långsamt, men med tiden kan lägre testosteron leda till en försämring av många kroppsfunktioner. Tillsammans med metoderna nedan och ett naturligt kosttillskott kan du hjälpa kroppen att hålla nivåerna höga. Dagligt regelbundet intag har visat sig kunna frigöra mer testosteron i blodet.

m
star rating

Hela 9 av 10 rekommenderar det populära kosttillskottet – prova du med!

FÅ 50% RABATT HÄR

Du missar väl inte erbjudandet?

Just nu till halva priset!

Endast 174 kr för hela 6 veckor

 • Ny kraft och energi
 • Förbättrad muskelstyrka
 • Mer lust
 • Receptfritt
 • Löpande leveranser direkt hem
 • Ingen bindnings/uppsägningstid
 • 14 dagars returrätt

Läs mer här om Maxulin – Bra studie om effekt

Öka testosteron naturligt för att motverka testosteronbrist

öka testosteron naturligt med kosttillskott

Testosteron är det primära hormonet som driver din “manlighet”. Utan det kommer du att kämpa för att bygga muskler, ibland även för att kunna ha sex och ha en bra energi över hela dagen. Den goda nyheten är att det finns en handfull beprövade sätt att naturligt höja och öka testosteronnivåerna. Tänk dock på att om du har testosteronbrist eller lågt testosteron pga sjukdom kan det vara bäst att kontakta en läkare i första hand. Högre testosteron hjälper kroppen med bland annat:

 • Hjälper till att upprätthålla ben- och muskelstyrkan.
 • Bestämmer var hårväxt och var kroppsfett samlas.
 • Producerar spermier.
 • Underhåller sexdrift och erektioner.
 • Producerar röda blodkroppar.
 • Ökar energi och humör.

Maxulin – Naturligt tillskott och tabletter

En del så kallade “testosteron tabletter” har visat sig gynna testosteronproduktionen. Bland dessa stödjer bevisen mestadels vitamin D och zink , följt av magnesium. Dessa ingredienser återfinns även i det populära kosttillskottet Maxulin som genom dagligt regelbundet intag har visat sig kunna frigöra mer testosteron i blodet. Vi rekommenderar Maxulin kosttillskott – prova för halva priset här!

För att optimera dina testosteronnivåer behöver du inte bara rätt mängder vitaminer och mineraler, du bör också sova bra, träna och hålla en sund vikt. Något som vi kommer gå igenom mer här nedan! Läs även mer om naturligt testosteron tillskott här.

öka testosteron med naturligt kosttillskott

Få god sömn av hög kvalitet för att höja testosteron

sömnHur många timmar sover du under de flesta nätter? Varje natt släpps majoriteten av ditt testosteron ut medan du sover. Detta innebär att din kropp kommer naturligt att släppa ut mindre testosteron om du sover mindre.

Faktum är att många studier har visat att sömnbegränsning har en enorm inverkan på testosteronnivåerna. En ny studie mätte en minskning med 10-15% i testosteronnivåer på dagtid hos friska unga män som genomgick en vecka med att sova bara 5 timmar per natt. Och många andra studier har bekräftat samma sak: din totala sömntid är en stark prediktor för dina testosteronnivåer.

Nu finns det inget magiskt nummer här, men rekommenderat är att du får 8 timmars oavbruten sömn per natt om du vill se till att dina testosteronnivåer inte påverkas. Om du kämpar för att sova bra, här är några saker som kan hjälpa:

 • Se till att ditt rum är svalt
 • Mörklägg ditt rum så mycket som möjligt
 • Ta inte koffein minst 6 timmar före sänggåendet
 • Undvik stressiga eller spännande aktiviteter i 2 timmar före sänggåendet

Sänk din kroppsfettprocent och öka testosteron naturligt

naturligt fetDet finns många negativa biverkningar vid övervikt: trötthet, ledvärk, högt blodtryck, ökad risk för hjärtsjukdom, diabetes, stroke mm. Nya studier bekräftar också att högre nivåer av kroppsfett är förknippade med lägre nivåer av testosteron. Inte bara det, utan liknande trender kan ses med andra viktiga hormoner. Till exempel är högre nivåer av kroppsfett också förknippade med minskad insulinkänslighet.

Både testosteron och insulinkänslighet spelar viktiga roller i muskelproteinsyntes (den grundläggande processen som din kropp bygger muskler på). Detta innebär att din kropp kommer att kämpa för att bygga muskler när du har en hög andel kroppsfett (kontra när du är mager).

Ät tillräckligt med bra fetter och kolhydrater

höja testosteronAlla inser vikten av protein när det gäller kondition och att bygga muskler, men kolhydrater och fetter kategoriseras ofta som “ohälsosamma”. Sanningen är att både kolhydrater och fetter spelar en stor roll för att förse din kropp med energi och reglera dina hormonnivåer.

Fetter gör dig inte fet. Du går upp i vikt när du äter fler kalorier än du bränner. Det spelar ingen roll om kalorierna kommer från fetter, kolhydrater eller protein. Faktum är att fetter behövs av din kropp för att syntetisera och transportera olika hormoner (inklusive testosteron) i hela kroppen. En studie jämförde två grupper av friska män. En grupp åt en fettsnål diet (cirka 20% av den totala kalorin) och den andra gruppen åt en fettsnål diet (cirka 40% av den totala kalorin). Efter en 10-veckorsperiod var testosteronnivåerna i gruppen med hög fetthalt cirka 15% högre än gruppen med låg fetthalt.

Optimera hur du hanterar stress

stressAlla stressar, sånt är livet ibland. Skillnaden är att vissa av oss låter den konsumera oss, och andra vet hur vi ska hantera det. Om du låter det konsumera dig, och du hela tiden känner dig stressad och orolig, kommer det att påverka dina testosteronnivåer negativt, det är ett bra sätt att enkelt höja testosteron!

En studier visar att kroppens naturliga svar på stress är att frigöra mer av hormonet kortisol. Studier visar också  att förhöjda nivåer av kortisol resulterar i undertryckta nivåer av testosteron. I grund och botten: när du blir stressad minskar testosteronnivåerna. Om du nu kan hantera stressen och gå förbi den kommer denna tillfälliga minskning av testosteron inte att ha någon varaktig inverkan på din kropp. Men om du alltid är stressad, kommer dina testosteronnivåer att hela tiden sänkas, och detta kommer att försämra din förmåga att bygga muskler, din sexlust och dina energinivåer.

Öka testosteron med kosttillskott eller testoboosters

öka testosteron naturligt kosttillskottDet finns många kosttillskott eller testoboosters där ute, men endast ett fåtal har visat sig öka testosteron. Zinkbrist är mycket vanligt i dag. Det kan leda till diarré och håravfall. Och det kan också påverka testosteronnivåerna.

En studie mätte testosteronnivåer i två grupper av idrottare: en grupp kompletterad med zink, en inte. Efter fyra veckor upplevde icke-zinkgruppen en “signifikant hämning” av testosteronnivåerna, medan zinkgruppen bibehöll hälsosamma nivåer.

Med andra ord hjälper zink dig att undvika en potentiell minskning av testosteron på grund av intensiv träning. Om du är någon som tränar hårt kan det inte ignoreras.

D-vitamin är ett mikronäringsämne som kroppen syntetiserar när du utsätts för sol. Tyvärr får de flesta av oss inte så mycket exponering för solen här uppe i norr. Så vitamin D-brist är faktiskt ganska vanligt (hos män och kvinnor). D-vitamin har många roller, från att stödja styrkan i dina ben och tänder till hälsan i ditt immunsystem. Ta del av erbjudandet om 50% rabatt när du provat kosttillskottet Maxulin – bara för män!

Träna och kondition

testosteron träningDet här är förmodligen inte en stor överraskning. Du inkluderar förmodligen lite konditionsträning i din gym-rutin. Och det är bra. Men det är extremt viktigt att inte överdriva det. En studie undersökte testosteronnivåerna bland en grupp män. I början av testet var det ingen av männen som gjorde konditionsträning. Men under de kommande sex månaderna började männen springa (arbeta upp till cirka 30 mil per vecka). Resultatet? Deras testosteronnivåer ”minskade avsevärt”. Därför ska du inte träna för mycket, men å andra sidan är det fler som inte tränar alls. Då är det på tiden att du börjar!

höja och öka testosteron naturligt

Att höja och öka testosteron naturligt med kosttillskott

Det går med ganska enkla medel att öka och höja testosteron naturligt i kroppen. Du bör äta sunt och motionera regelbundet, tillsammans med ett tillskott kan du hjälpa kroppen ytterligare.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Öka testosteron
Author Rating
51star1star1star1star1star
Product Name
Öka testosteron
Price
kr 174
Product Availability
Available in Stock