Testosteronbrist behandling och lågt testosteron – Effekt och biverkningar av kur

Testosteronbrist behandling och lågt testosteron kur med effekt och biverkningar kan göra livet svårt för män i vuxen ålder. Men om du vill göra något åt ​​det så finns både receptbelag testosteron behandling samt andra naturliga alternativ som inte kräver recept. Läs mer om testosteron brist och vad du kan göra!

m
star rating

Hela 9 av 10 rekommenderar det populära kosttillskottet – prova du med!

FÅ 50% RABATT HÄR

Du missar väl inte erbjudandet?

Just nu till halva priset!

Endast 174 kr för hela 6 veckor

 • Ny kraft och energi
 • Förbättrad muskelstyrka
 • Mer lust
 • Receptfritt
 • Löpande leveranser direkt hem
 • Ingen bindnings/uppsägningstid
 • 14 dagars returrätt

Läs mer här om Maxulin – Bra studie om effekt

Testosteronbrist behandling, kur och lågt testosteron hos män

Män som har lågt testosteron kur tenderar att känna sig bland annat orkeslösa, deprimerade, sömnlösa och ser ofta även en minskning i muskelmassa och sexlust. Dessa män konsulterar sällan en läkare och de upplever ofta problemen som en naturlig del av åldringsprocessen, eller så har de inte tillräckligt med motivation att ta tag i problemet. Det kan ta år och ofta decennier från symptomens början tills diagnosen ställs eller att man börjat ta tag i det.

Enligt en del undersökningar vi finner på nätet får ca 10% behandling mot sin brist på testosteron kur. Testosteron behandling kan bestå av en rad olika lösningar så som tillförsel av rent testosteron genom gel, injektion eller plåster men det finns även enklare och mindre osäkra alternativ såsom testosterontillskott.

Testosteron biverkningar och effekt

Dessa är vanliga kosttillskott anpassade för män med de viktigaste vitaminerna och mineralerna för att kroppen själv ska kunna tillverka normala nivåer av testosteron effekt. Medicin med rent testosteron har god effekt på fysiska, mentala, kognitiva och sexuella funktioner men kommer ofta med olika testosteron biverkningar, vilket ibland även kan vara farliga.

Brist på testosteron och åldrande

Kroppens produktion av testosteron minskar normalt med ökande ålder och med en mängd olika sjukdomar. Cirka en av tio män i åldrarna 40-60 har symtom som kan bero på lågt testosteron.

Typiska tecken av brist på testosteron:

 • Värmevallningar
 • Fett främst runt magen
 • Nedsatt sexuell lust och förmåga
 • Trötthet
 • Minskad muskelkraft
 • Sömnstörningar
 • Humörsvängningar

Män har ingen menopaus i kvinnlig mening. Testosteronnivåerna börjar sjunka redan vid 30 års ålder och fortsätter att minska långsamt under resten av livet. I en stor studie fann forskare att blodtestosteronnivåerna sjönk med cirka 30 procent från åldern 30 till 80 år. Hos kvinnor sjunker det kvinnliga könshormonet östrogen med så mycket som 75 procent på bara några år. Vi rekommenderar Maxulin kosttillskott som kan hjälpa kroppen med sin egen naturliga produktion – prova föra halva priset här!

Brist på testosteron och spermier i testiklarna kontrolleras från hjärnan via hypofysen. I hjärnan mäts mängden testosteron i blodet kontinuerligt. Om testiklar skadas och testosteronproduktionen minskar, kommer hypofysen att släppa ett hormon som får testiklarna att öka testosteronproduktionen om möjligt.

Testosteron brist med dess påverkan på humör och livskvalitet

Humörsvängningar förknippas med en snabb nedgång i könshormoner och är vanligt inom testosteron brist. Mannens naturliga, långsamma testosteronförlust orsakar sällan sådana större humörsvängningar, men ett snabbt fall i testosteronnivåerna kan ge symtom liknande det kvinnor upplever vid klimakteriet.

Styrka och muskelmassan med låg testosteron

Denna reduceras i genomsnitt med 35-40% från 20 till 80 års ålder. Cirka 25% av män över 70 år har mycket låg muskelmassa. I en undersökning fann forskare att 28% av män över 74 år inte lyckades lyfta vikter över 4,5 kg. Denna förlust av styrka och uthållighet är av stor vikt. Det kan innebära att en man inte kan resa sig upp från en stol eller gå uppför en trappa. Det bidrar också till dålig balans. Nu är det så att testosteronbrist kan drabba fler män än de som är 70år eller äldra, faktum är att män i redan 30-40 års åldern kan drabbas och uppleva liknande försvagningar i kroppen.

Impotens och testosteron brist

Impotens är också en av många symtom av brist på testosteron men kan har många orsaker, och de flesta män som kämpar med impotens har inte alltid testosteron brist. Det har visats att män med låg testosteron har förbättrat sin sexuella funktion efter en period med behandling av testosteron, men testosteron har ofta en bättre testosteron effekt på önskan än på förmågan. Normalisering av testosteronnivåerna förbättrar också ofta humör och allmänt välbefinnande, vilket också har en positiv inverkan på sexlivet. Mot impotens finns flera effektiva mediciner idag, men dessa läkemedel har ingen testosteron effekt på själva testosteronnivåerna.

behandling effekt doktor

Behandling med testosterontillskott, boosters och medicin

Det är en fin övergång mellan normala testosteronnivåer och sjukligt låga nivåer. En mycket grundläggande fråga är om det gradvisa testosteronfallet från 30 års ålder är gynnsamt eller ogynnsamt för kroppen. Man måste komma ihåg att testosteron påverkar ett antal celler och organ i kroppen. Förmodligen är hormonnedgången med åldern gynnsam för vissa processer och olyckligt för andra.

I väntan på god forskning måste vi använda den kunskap som finns och koppla den till ett gott omdöme. Behandling med rent testosteron bör reserveras för män med tydliga symtom och samtidigt ha en låg testosteron nivå. Tolkning av proverna för att upptäcka testosteron brist kan ibland vara svåra. I vissa fall kan det vara lämpligt att försöka behandlingen i sex till tolv månader och sedan utvärdera effekten.

I andra fall finns naturliga alternativ för testosteron tillskott eller även så kallade testoboosters som inte kräver recept och som kan hjälpa män med testosteron relaterade besvär tillsammans med en god kost och motion. Ta del av erbjudandet om 50% rabatt när du provat kosttillskottet Maxulin – bara för män!

Tillskott utan recept som Maxulin för låg testosteron

Kosttillskott som Maxulin är naturliga tillskott med förmågan att öka dina testosteronnivåer naturligt. Som nämnts ovan sjunker nivåerna av testosteron vanligtvis med åldern. En minskning av hormonnivåerna kommer också att se en minskning av kroppsfunktionerna som direkt stöds av hormonet.

Genom att ta tillskott hjälper du de sjunkande nivåerna i kroppen och därmed återställer kroppsfunktionerna som kommer att drabbas av de låga nivåerna. Om du är mellan 30 och 60 år gammal kan detta vara ett alternativ för dig. 

Gel, injektioner och tabletter för lågt testosteron

Det finns flera bra mediciner för att behandla testosteronbrist. Det är allmänt enigt i det akademiska samfundet att testosterongel i de flesta fall bör testas först. Gelén appliceras på morgonen och måste torka in i huden innan du klär på dig. Gelbehandling efterliknar till viss del den naturliga fluktuationen i testosteron under dagen. Ett alternativ till gel är testosteroninjektioner. Sprutan sätts in djupt i sittmusklerna var tionde till fjortonde vecka. Denna testosteron behandling har dock två nackdelar:

Först får mannen en onaturlig stabil testosteronnivå under hela dagen. Dessutom är mängden testosteron i blodet ofta för hög i en del av behandlingsintervallet och för låg tid före nästa injektion. Den stora fördelen med sprutan är att läkaren ser till att du får medicinen.

Det sista alternativet är testosteron tabletter. Nackdelen med tabletter är att upptag av testosteron från tarmen ofta är dåligt, och vissa får leverförändringar under en sådan behandling. Det är fortfarande ett verkligt behandlingsalternativ.

Effekterna av testosteron behandling?

Vissa människor märker effekterna av testosteron snabbt, men för de flesta kommer de positiva effekterna efter flera månaders behandling. Efter tre månader kanske du märker en starkare sexdrift och styrka, mer välbefinnande och energi. Efter sex månader har många blivit fysiskt starkare och tankeprocesserna går snabbare. Kan testosteron bromsa åldringsprocessen? Frågan är omöjlig att besvara. Problemet bör också vara hur låg testosteronnivån måste vara innan behandlingen har en nettopositiv effekt. Flera åldrande fenomen kan tappas mycket bättre genom att ändra livsstil än genom tillskott med testosteron.

Varning och biverkningar av testosteronbrist behandling!

Kan testosteron vara farligt? Det är först och främst en fråga om dos. Vid doping används ofta stora doser testosteronliknande ämne (anabola steroider). Sådan användning kan orsaka farliga och besvärliga testosteron biverkningar. Vid noggrann behandling med relativt små doser är farorna mindre.

Det finns emellertid anledning att tro att komplettering med testosteron behandling kommer att vara olyckligt för män som är rädda för att förvärra prostatacancer. Störd sömn på grund av sömnapné kan bli värre under behandling med testosteron. Hos vissa kan testosteron orsaka farligt höga blodprocent och olyckliga störningar i de feta ämnena i blodet, men detta kan lätt fånga läkaren med blodprover.

testosteron brist

Öka testosteron i kroppen naturligt

Praktiska och effektiva åtgärder kan integreras i en hälsosam livsstil för alla. Och även om testosteron är kritiskt viktigt för människors hälsa, gäller dessa principer både för män och kvinnor eftersom båda förlitar sig på detta hormon för att upprätthålla muskelmassa och en stark metabolism, två viktiga faktorer som hjälper oss att upprätthålla optimal hälsa när vi åldras. Du kan läsa mer om hur du naturligt ökar och höjer ditt testosteron, nedan följer en snabb sammanfattning. Prova Maxulin kosttillskott nu och få hela 50% i rabatt via oss!

 1. Utför viktträning med flera muskelgrupper genom sammansatta rörelser. Se till att träna rätt form och välj lämplig vikt för din kondition.
 2. Överväg att lägga till högintensiv intervallträning till din träningsrutin. Det är tidseffektivt och en naturlig testosteronförstärkare.
 3. Följ en balanserad näringsplan som innehåller alla makronäringsämnen i någon form. Se till att du pratar med din tränings- / näringsrådgivare om den perfekta näringsplanen som hjälper dig att återhämta dig och maximera dina träningspass.
 4. Sov minst sju timmar per natt, men syftar helst till åtta – även om det betyder att lämna kontoret lite tidigt eller titta på en mindre timmes TV. Du är skyldig din kropp att göra det.

testosteronbrist behandling

Testosteronbrist och lågt testosteron sammanfattning

Om du lider av något av de tidigare nämna symtomen kan du lida av testosteronbrist, och då bör du även göra något åt det! Det finns många olika vägar att gå och du kan alltid göra något för att förbättra ditt tillstånd. Du kan prova ett säkrare alternativ såsom tillskott, gärna tillsammans med god kost och motion. Men du kan även kontakta din läkare för en vidare bedömning och utredning.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Testosteronbrist
Author Rating
51star1star1star1star1star
Product Name
Testosteronbrist
Price
kr 174
Product Availability
Available in Stock